De TONK uitgebreid!

Gepubliceerd op: dinsdag 29 juni 2021 | 9:43

Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen sinds maart 2021 de TONK aanvragen via www.ijsselgemeenten.nl. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen. Onlangs heeft het kabinet besloten de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021. Daarnaast hebben de gemeenten besloten de TONK te verruimen. 

Wie eerder dit jaar de TONK al heeft aangevraagd, hoeft zelf geen actie te ondernemen. IJsselgemeenten gaat alle aanvragen opnieuw beoordelen met de nieuwe beleidsregels. Heeft iemand nu recht op meer geld? Of heeft iemand nu wel recht op een bijdrage? Dan krijgt die vanzelf bericht.

Lager inkomen door corona
Door de maatregelen tegen corona hebben veel mensen minder inkomen. Dat kan gaan om ondernemers/zzp’ers maar ook om werknemers die minder uren kunnen werken. Zij hebben daardoor misschien moeite om hun woonlasten te betalen. Dat gaat om huur en hypotheek en gas, water en elektriciteit. De TONK kan een bijdrage in de kosten geven.

TONK
IJsselgemeenten gaat nu maximaal € 750 per maand aan TONK betalen. Hoeveel iemand krijgt hangt af van de situatie. IJsselgemeenten kijkt hoe hoog de woonkosten zijn, het inkomen vóór corona en in januari 2021 en wat iemand zelf nog kan betalen. IJsselgemeenten kijkt niet naar spaargeld, ander vermogen of bezit.

Ondernemers die een Tozo‑uitkering (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) ontvangen, kunnen ook in aanmerking komen voor de TONK. Dit is echter geen voorwaarde.

De TONK is aan te vragen voor de maanden januari tot en met september 2021, dus met terugwerkende kracht.

Meer informatie en aanvragen
Op onze pagina TONK staat meer informatie en het formulier voor aanvragen.

Het formulier is ook te krijgen bij de informatielijn van Sociale Zaken IJsselgemeenten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 010 - 284 84 57 (van 8.00 tot 14.00 uur).

Zuidplas Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Zuidplas Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Zuidplas een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL