Gemeente Zuidplas presenteert ontwerp omgevingsvisie

Gepubliceerd op: donderdag 25 februari 2021 | 13:23

Een nieuw instrument uit de Omgevingswet, die naar verwachting 1 januari 2022 in werking treedt, is de omgevingsvisie.

In de omgevingsvisie worden lange termijn doelen voor de fysieke leefomgeving vastgesteld. Daarin staat hoe wij in de toekomst fijn kunnen wonen, werken en recreëren in Zuidplas en de dorpen. Hoe Zuidplas er in de toekomst uit moet komen te zien.

Meer over de Omgevingswet leest u op de pagina 'Omgevingswet'

Niet al het beleid van de afgelopen jaren verandert. Er wordt behouden wat goed en van toepassing is; dat vormt de basis voor de omgevingsvisie. Vorig jaar waren er verschillende activiteiten en zijn wij met inwoners, ondernemers, ketenpartners, buurgemeenten en maatschappelijke organisaties in gesprek gegaan. De tweede helft van vorig jaar is gebruikt om alle verkregen informatie te verwerken en de ontwerp omgevingsvisie op te stellen. Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders de ontwerp omgevingsvisie vrijgegeven voor ter inzagelegging vanaf 4 maart tot en met 8 april 2021.

11 maart online bijeenkomst ontwerp omgevingsvisie
Op donderdavond 11 maart 2021 presenteren wij de ontwerp omgevingsvisie tijdens een openbare online bijeenkomst. Hier is dan ook ruimte om vragen te stellen via de chat. De bijeenkomst is vanwege de coronamaatregelen in de vorm van een online bijeenkomst; een interactieve live-uitzending via internet. Hierbij kunt u via de chat uw vragen stellen en gaan we hierover tijdens de uitzending in gesprek.

Aanmelden
Als u zich wilt aanmelden gaat u naar de website van www.eventbrite.nl. U kunt zich tot en met 9 maart aanmelden. Samen maken wij Zuidplas!

Zuidplas Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Zuidplas Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Zuidplas een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL