Participatieplatform Maakzuidplas.nl

Gepubliceerd op: dinsdag 02 februari 2021 | 10:33

Het online participatieplatform Maakzuidplas.nl is op 29 januari gelanceerd

Inwoners, maar ook ondernemers en maatschappelijke instellingen, kunnen via www.maakzuidplas.nl reageren, meedenken en meedoen over allerlei projecten en plannen.

Wethouder Jan Willem Schuurman: "Ik ben trots op deze ontwikkeling naar digitale participatie; het is een mooie aanvulling op alle andere fysieke en offline vormen van participatie. Met deze rijke mix stellen we zo veel mogelijk inwoners in staat om te reageren, mee te denken en mee te doen: jong, oud, werkend, niet werkend, mindervalide en juist ook inwoners die niet zo handig met computers zijn. Het platform is namelijk heel gemakkelijk in gebruik. We willen iedereen de kans geven een stem te laten horen."

Maak Zuidplas heeft alles in huis om online participatie - van informeren tot reageren, adviseren en coproduceren (samen doen en ontwikkelen) - slim en efficiënt te organiseren. Denk aan stemmen, waarderen, reageren en nog veel meer andere mogelijkheden. En dat kan over allerlei onderwerpen, zoals de (her)inrichting van een weg, straat of wijk en bouwprojecten. Het digitale participatieplatform komt niet in de plaats van formele inspraakrondes.

Die blijven natuurlijk gewoon bestaan. Het platform is met name bedoeld om inwoners te informeren over plannen en projecten en hen de mogelijkheid te geven hierop te reageren en mee te denken. Zodra het mogelijk is, gaat de gemeente ook weer fysieke bijeenkomsten organiseren, zodat dit platform naast alle andere participatiemogelijkheden bestaat.

Testfase: luisteren, leren en verbeteren
Het eerste jaar is een testfase waarin het platform telkens wordt aangevuld en vernieuwd. We gebruiken die periode ook om te luisteren, te leren en het platform te verbeteren. Op dit moment staan in het platform de projecten en plannen waarop nu gereageerd kan worden. Maar over een paar weken kunnen daar ook weer andere projecten of plannen in staan. Houd de site www.maakzuidplas.nl dus in de gaten!

Zuidplas Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Zuidplas Business Plaza biedt alle ondernemers uit de regio Zuidplas een uniek platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL